Wijzigingen in de praktijk per 1 juni 2023

Wijzigingen in de praktijk per 1 juni 2023

31 mei 2023  

Wat gaat er veranderen?

Zoals u weet neemt de druk op de huisartsenzorg de laatste tijd steeds meer toe. Er zijn meer mensen die medische zorg nodig hebben door de groei van Doetinchem en door de vergrijzing.

Wij zetten ons in om iedereen te blijven helpen. Hiervoor hebben wij een team van zorgprofessionals voor u klaar staan. Wij zijn allemaal opgeleid om goede medische zorg te leveren, die bij u past.

Er vinden wat veranderingen binnen de praktijk plaats. Dit betekent dat u niet altijd de huisarts zelf meer ziet. Dat zal voor sommigen van u wennen zijn.

Sinds 1 november werkt Karin Schouten in de praktijk. Zij is physician assistant (PA). Een PA is een medisch expert die is opgeleid om zelf patiënten te behandelen. Net als de huisarts heeft zij een eigen spreekuur en rijdt visites. De physician assistant heeft samen met de huisarts afgesproken welke klachten zij behandelt.

Per 1 juni zal het volgende veranderen:

• In plaats van dinsdagmiddag is de praktijk op woensdagmiddag gesloten. De praktijk van dokter Willink neemt waar voor spoedgevallen.

• Dokter Hondorp zal aanwezig zijn op maandag, woensdagochtend en donderdag. Naast haar werk als huisarts is zij bestuurslid van de regionale huisartsenvereniging en zet zij zich in om het huisartsentekort in Doetinchem op te lossen.

• Op dinsdag en vrijdag werkt dokter Vergunst als waarnemend huisarts in de praktijk.

• Verder bestaat onze praktijk uit praktijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners en doktersassistenten die ieder hun eigen expertise hebben.

Wij streven naar de juiste zorg op de juiste plek. Daar hebben wij ook uw hulp bij nodig.

Voordat u ons belt kunt u zelf zoeken naar een oplossing. Betrouwbare websites hiervoor zijn: www.moetiknaardedokter.nl  en www.thuisarts.nl

Wij raden u aan om u aan te melden voor het patiëntenportaal: www.artsopzak.nl Kijk op de website van de praktijk onder het tabblad Patientenportaal

Om de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk te houden plannen wij bij het spreekuur van de huisarts per dag in. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Op de website www.volgjezorg.nl kunt u toestemming geven voor gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders. Zonder toestemming van u kan bijvoorbeeld de huisartsenpost niet in uw dossier bij spoedgevallen. Bent u chronisch ziek of ernstig ziek, dan proberen we u zoveel mogelijk bij dezelfde medewerkers te plannen.

Zo houden we de zorg toegankelijk voor iedereen.

Wilt u in het vervolg nieuws van ons via mail ontvangen, geef dan uw mailadres door via hondorp@emcderaad.nl